KPN introduceert werkplek met Microsoft 365 voor zakelijke klanten

KPN introduceert een beheerde werkplek voor ondernemend Nederland die altijd up-to-date is. De werkplek is gebaseerd op Microsoft 365. Werknemers kunnen hiermee overal effectief samenwerken zonder dat de werkgever zich zorgen hoeft te maken over veiligheid en het beheer. De nieuwe werkplek maakt gebruik van de cloud en is afgestemd op de werkzaamheden van de individuele werknemer, waardoor deze optimaal kan presteren. De nieuwe dienst past in de strategie van KPN om te focussen op IT-diensten die sterk verbonden zijn met connectiviteit.

De nieuwe werkplek is geschikt voor bedrijven van vijf tot enkele duizenden werknemers. De klant krijgt een op Microsoft 365 gebaseerde werkplek die door KPN of een business partner beheerd wordt. Het migreren, implementeren en beheren van werkplekken is een tijdrovende taak waar veel expertise voor nodig is. Door deze taken uit handen te geven, worden tijd en geld bespaard. Bovendien is de klant ervan verzekerd dat de werkplek voorzien is van de laatste updates, technologieën en hulpmiddelen. KPN biedt klanten ondersteuning bij het omarmen van de nieuwe werkplek door de medewerkers.

Microsoft 365 
Met Microsoft 365 biedt KPN klanten de laatste versie van Windows en de Office-applicaties, gecombineerd met intelligente beveiliging van de werkplekken. Naast de bekende apps als Word, Excel en PowerPoint beschikken medewerkers ook over e-mail en agenda. Dankzij tools als SharePoint en Teams wordt samenwerken nog leuker en makkelijker gemaakt. Bovendien kunnen medewerkers ook gebruik blijven maken van hun overige bedrijfsapplicaties. De geavanceerde beveiligingsopties beschermen de medewerkers en hun bedrijfsmiddelen tegen onveilige bijlagen, verdachte koppelingen en malware.

´Tegenwoordig is slim samenwerken door gebruik te maken van Microsoft 365 voor ondernemers een essentieel instrument om succesvol te zijn´, zegt Surya Ramkumar, directeur Services bij Microsoft Nederland. ´Ik ben blij met het resultaat van de samenwerking tussen KPN en Microsoft en de innovatieve waarde die de nieuwe werkplek van KPN biedt aan ondernemend Nederland. Dit is wederom een voorbeeld van hoe Microsoft iedere organisatie in staat stelt om meer te bereiken.´

Passende werkplek

´Met de beheerde werkplekken combineren we connectiviteit, gemak en security, zodat klanten overal op een veilige manier bij hun eigen werkomgeving kunnen´, aldus Jilles Limburg, hoofd marketing Zakelijke Markt van KPN. ´Op basis van jarenlange ervaring heeft KPN verschillende werkprofielen ontwikkeld zodat er voor ieder type medewerker een passende werkplek is. Op deze manier helpen we ondernemend Nederland vooruit met slimme combinaties van telecom-, ICT- en securitydiensten. Ondersteund door ons betrouwbare vaste en mobiele netwerk kunnen onze klanten elke dag weer het maximale uit hun werkdag halen.´

Bron: KPN Zakelijk