Tegetel Telecom en ICT Specialist Gorinchem

Wi-Fi onmisbaar voor mobiele medewerkers

Wi-Fi onmisbaar voor mobiele medewerkers

Wi-Fi is tegenwoordig een onmisbare oplossing voor mobiele medewerkers. Dat is de weinig verrassende conclusie uit een recent onderzoek*. Respondenten in dit onderzoek zien Wi-Fi onder andere als absolute voorwaarde om ook onderweg productief te kunnen zijn. Deze ontwikkelingen benadrukken het nog altijd groeiende belang van een sterk en stabiel Wi-Fi-netwerk. 

Wi-Fi essentieel voor mobiele medewerker

De resultaten uit het onderzoek tonen aan dat Wi-Fi ondertussen gemeengoed is geworden onder Nederlandse mobiele medewerkers. Zo melden zes op de tien respondenten dat geen of slecht werkende Wi-Fi een negatieve invloed heeft op hun productiviteit. Voor 53 procent van de respondenten geldt dat zij bij aanvang van een zakelijke vergadering over Wi-Fi willen beschikken. Iets minder ‒ namelijk 50 procent ‒ geeft aan direct toegang te willen tot Wi-Fi bij aankomst in hotels. Als laatste wil 48 procent direct toegang tot Wi-Fi bij aankomst op vliegvelden. Hieruit kan worden afgeleid dat Wi-Fi een belangrijk instrument is voor onze groeiende dataconsumptie. 

Wi-Fi vaak belangrijkste internetverbinding 

Wi-Fi is voor veel mobiele gebruikers inmiddels de meest gebruikte internetverbinding. Dat komt doordat Wi-Fi-verbindingen tegenwoordig erg betrouwbaar zijn. Ook prestaties en mobiele-datalimieten zijn veelgehoorde argumenten om te kiezen voor Wi-Fi. 90 procent van de respondenten laat weten regelmatig audio en video te streamen via Wi-Fi. Bij mobiele-dataverbindingen is dat slechts 34 procent. Ook is Wi-Fi het populairste type verbinding als het gaat om het gebruik van clouddiensten. 

Wi-Fi biedt meer dan alleen internet 

Wi-Fi kan niet alleen worden gebruikt voor internettoegang. Wi-Fi-netwerken leveren ook een schat aan waardevolle data op. Een goed voorbeeld zijn Wi-Fi-netwerken binnen kantooromgevingen. Deze netwerken kunnen waardevolle data verschaffen over het gebruik van Wi-Fi, piekmomenten, signaalsterktes en het aantal verbonden gebruikers en devices. Die data kan worden ingezet om Wi-Fi-netwerken te optimaliseren. Een goed Wi-Fi-netwerk is dus op meerdere manieren van toegevoegde waarde.

Gebruik alleen een veilige Wi-Fi verbinding

Niet alle (openbare) Wi-Fi-netwerken zijn betrouwbaar en dat brengt dus de nodige gevaren met zich mee. Bescherm uw gegevens en wees kritisch bij het gebruik van Wi-Fi-verbindingen. Bent u niet zeker, gebruik dan liever uw 4G-verbinding. Een goede mobiele beveiliging, bijvoorbeeld F-Secure FREEDOME helpt u om uw belangrijke privé- en bedrijfsgegevens te beschermen.

Meer weten?

Onze ICT- en telecomspecialisten kunnen u alles over een veilig Wi-Fi gebruik vertellen. Ook voor vragen over het verbeteren van uw interne Wi-Fi-signaal, bent u aan het juiste adres. Bel 0183 64 66 66 (Gorinchem) of 078 681 25 88 (Hendrik-Ido-Ambacht).

*Onderzoek van Wi-Fi-dienstverlener iPass.

Contact met TéGéTèl | HBA?

Maak een vrijblijvende afspraak

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen